Légy Te is 

Önbizalombomba Nagykövet!

Légy Te is 

Önbizalombomba Nagykövet!

Szeretettel üdvözöllek!

Az én nevem

Bakó-Szikszai Enikő

4 diplomát szereztem a szakterületem különböző ágaiban.

Tanári diplomámat 2010-ben Szombathelyen szereztem meg rajz szakon a Nyugat Magyarországi Egyetemen .

Mindig fontosnak tartottam a széles körű szakmai tudást, a hitelességet, ezért tovább folytattam a tanulmányaimat.

A NYME mesterképzésén 2012-ben egyetemi szintű tanári diplomát szereztem rajz vizuális kultúra szakon. A következő évben a győri  Nyugat Magyarországi Egyetemen pedagógiai terapeuta pedagógus szakvizsgát tettem le , ahol művészetterápiát tanultam,  az  ELTE média szakán pedig másoddiplomát szereztem .

Légy Te is 

Önbizalombomba Nagykövet!

Légy Te is 

Önbizalombomba Nagykövet!

Szeretettel üdvözöllek!

Az én nevem

Bakó-Szikszai Enikő

4 diplomát szereztem a szakterületem különböző ágaiban.

Tanári diplomámat 2010-ben Szombathelyen szereztem meg rajz szakon a Nyugat Magyarországi Egyetemen .

Mindig fontosnak tartottam a széles körű szakmai tudást, a hitelességet, ezért tovább folytattam a tanulmányaimat.

A NYME mesterképzésén 2012-ben egyetemi szintű tanári diplomát szereztem rajz vizuális kultúra szakon. A következő évben a győri  Nyugat Magyarországi Egyetemen pedagógiai terapeuta pedagógus szakvizsgát tettem le , ahol művészetterápiát tanultam,  az  ELTE média szakán pedig másoddiplomát szereztem .

“Küldetésem, hogy a  művészet, az önismeret és a tudásom által minél több gyerkőc életébe olyan lehetőségeket és tudást biztosítsak, ami támogatja a személyes fejlődésüket.”

Az elmúlt években több, mint 1500 tanítványom volt már. Megfigyeltem ezeken a gyerekeken, hogy több, mint a 90%-uknak gondja van az önbizalmával, a belső önbecsülésével.

Elgondolkodtatott és nagyon elszomorít ez az arány. Elszomorít, mert látom ezeket a gyerekeket, hogy elképesztően sok csoda rejlik bennük, de hiába szeretnék, nem tudják kibontakoztatni egyedül, segítség nélkül.

Olyanok nekem ők, mint a bábjukba beleragadt pillangók.

Életfeladatomnak érzem, hogy segítsek ezeknek a gyönyörűséges pillangóknak a világra jönni!

Ezért az évek alatt kidolgoztam a számukra az Önbizalombomba Transzformatív Tréninget, amibe 14 évnyi tapasztalatot és tudást tettem bele.

Ezen a tréningen célzottan foglalkozunk a(z)

 • önbizalom,
 •  önszeretet, belső önbecsülés erősítésével,
 • önmagukba vetett hitük megerősítésével,
 • pozitív énképük kialakításával,
 •  önérvényesítési képességük erősítésével,
 •  a kritikai gondolkodás, a kreatív gondolkodás és problémamegoldás fejlesztésével,
 •  a tanulási képességük és hatékonyságuk fejlesztésével,
 •  tehetségük felfedezésével, hogy mitől különlegesek, miért egyediek,
 •  társas kapcsolataikban való gátlások feloldásával, a társas készségek fejlesztésével,
 •  megfelelési kényszer megszüntetésével,
 •  szorongások, gátlások, belső feszültségek, félelmek leküzdésével.

Miért gondolom így?

Véleményem szerint az alacsony önbizalom kihat arra, hogy

milyen egyetemre kerül be,

milyen munkahelye lesz,

mennyi pénzt fog keresni,

milyen párkapcsolatban fog élni,

milyen barátai lesznek,

milyen környezetben fog élni.

Tehát kihat arra, hogy mennyire fogja tudni azt a minőségű életet élni, amire vágyik és milyen értékeket tud majd hozzáadni a világhoz.

Célom, hogy minden gyermeknek lehetőséget biztosítsunk ennek a tudásnak az elsajátítására.

 • Az időm hiánya nem teszi lehetővé sajnos több csoport indítását, ezért van szükségem Önbizalombomba Nagykövetekre, akiknek szintén szívügye a gyerekek lelki és szellemi fejlesztése és szívesen csatlakoznának a küldetésemhez.
 • Számos helyről kerestek meg országszerte és a határainkon kívülről. Az a véleményem, hogy mind Magyarország teljes területén, mind külföldön igény mutatkozik rá. Kisebb falvakban éppúgy, mint a városokban.
 • Ha küldetésednek érzed te is, hogy az önismeret és a művészet eszközei által olyan tudást adjunk a gyerekek kezébe, amik által megerősödik az önbizalmuk, önbecsülésük, önszeretetük, pozitívvá válik az énképük, akkor szeretettel várom a jelentkezésedet.

Csatlakozz a szakmai csapatunkhoz és a saját városodban légy Te az

Önbizalombomba Nagykövetünk 

 Olyan Nagyköveteket keresek, akik kreatívak, önállóak, talpraesettek, nyitottak és pozitív gondolkodásúak.

 Olyan személyeket keresek, aki empatikusak, akik szeretik és elfogadják önmagukat, akiknek magas az érzelmi intelligenciájuk és magas önismerettel rendelkeznek!

 Akik felelősséget vállalnak az életükért, akiknek fejlett a kommunikációs és problémamegoldó képességük, akik a dicséreten alapuló nevelést preferálják, akik szeretettel és elfogadással fordulnak a gyerekek és a környezetük felé, akik nem ítélkeznek, akik hitelesek, lelkesek és motiváltak.

 Fontos számomra, hogy a leendő Nagykövetek személyisége, szemléletmódja hasonló legyen, mint az enyém (a könnyebb és hosszútávú együttműködés érdekében), miszerint a helyzetekhez való hozzáállásuk legyen nyitott, rugalmas, megoldásközpontú, pozitív, valamint legyenek életvidám személyiségek!

Ezeket mondták azok a Nagykövetek, akikkel elindult a közös munka:

Hallgasd meg a videónkat és ismerd meg a csapatom néhány tagját, akik beszélnek a küldetésünkről, elmondják a tréningről és rólam a véleményüket. (3:56 hallgatási idő)

Nincs most 4 perced? akkor hallgasd meg a videó azon részét, ami a legjobban érdekel:

Küldetésünk

Tréningről

Rólam

Enikő egy energetikus és mindig életvidám fantasztikus nő. Mindig mosolyt csal az arcomra és  amikor kicsit is kételkednék magamban, csak azzal amilyen szenvedéllyel és lendülettel beszél és éli a mindennapjait felemel lelkileg, motivál, inspirál és elhiszem, hogy nincs lehetetlen.
Hálás vagyok neki, hogy kiválasztott és az egyik Nagykövete lehetek ennek az egyedülálló programnak. A tréning során nagyszerű embereket ismertem meg, mind különböző sorsokon mentünk keresztül, de hihetetlenül sok közös volt bennünk.
Például az is, hogy mindannyiunknak valahol életfeladat a gyerekeknek a saját önmaguk megismerése és a magukban vetett hit megerősítése. Mi magunk is sokat változtunk, formálódtunk és közben egy jó közösség is kialakult a tanfolyam alatt.
Köszönöm Enikő ezt a csodás élményt, a sok tanulságot, felismerést és a közösségünket!
Hilmer Eszter

“Drága Enikő!

Az Önbizalombomba Nagykövet számomra egy fantasztikus lehetőséget kínál, melyben egyaránt megjelenik az általad kínált szakmai program és a gyerekekkel végzett fejlesztő tevékenység, valamint a képzés azon része, melyben kompetenciáid és gyermekek kapcsán szerzett páratlan tudásod megismerésére/elsajátítására van lehetőség.

Végzett Coachként számomra elsődlegesen preferált célcsoport a gyermekek, kiknek kulcskompetenciájuk és a világról (valóságról) alkotott képük pozitív irányba történő formálásra adódik lehetőség.

Nagyon örülök, hogy ezeket a készségeket, képességeket tőled tanulhatom meg, hiszen ez a tevékenység számodra nem csupán ’munka’, hanem hivatás, az életed szerves része, melyet meglátásom alapján tiszta szívből és teljes odaadásból csinálsz, mivel a gyermekekkel végzett segítő hivatást nem is lehet másképp.

Hálás vagyok, hogy tőled tanulhatom meg ezt a kiváló és a gyakorlatban jól működő szakmai programot, amelyet a lehető legtöbb gyerkőchöz szeretnék veled együtt, a közös munkánk során eljuttatni.”

Szenteczky Ádám

Amikor rátaláltam Enikő tanfolyamára, az Önbizalombomba Nagykövetre, azonnal tudtam, ez kell nekem.

Enikő személyisége, őszinte nyitottsága teljesen magával ragadott. Bár kicsit kételkedve vágtam bele, kérdésekkel tele, de a képzés során egy fantasztikus belső utazáson mentem végig, számtalan megélésem volt, és közben csodás barátokat szereztem.

Úgy lettem Nagykövet, hogy az úton azzá váltam, megéltem, amit tanítok.

Tiszta szívemből köszönöm azt, ahogy fogadtál, támogattál, amit kaptam tőled Enikő.

Papp Éva Zsuzsanna

Egy kedves közös ismerősünk mesélt Enikőről és az Önbizalombomba Nagykövet Tréningről. Többször is beszéltünk ezután Enikővel, mindenben nagyon segítőkész volt, hamar megtaláltuk a közös hangot és bár az első néhány mondat után éreztem a hívást, kellett pár hét, mire elszántam magam.

A tréning minden percét imádtam. Nem mondom, hogy nem voltak nehéz pillanatok, de megérte, hiszen amellett, hogy Nagykövetté váltam, és mélyebben megismertem a módszert, ez egy nagyon komoly és mély önismereti utazás is volt, annak ellenére, hogy nagyon régóta foglalkozom ilyen dolgokkal, egy teljesen más szintre tudtam emelni magamat és az „önmagammal való kapcsolatomat”.

Szuper csapatban, lelkes, és motiváló embereket, életutakat ismertem meg. Szeretettel, figyelemmel és őszintén kísértük végig egymást ezen a pár hónapon keresztül.

Mindig hálás leszek azért, hogy hallgattam a belső hívó szóra, és hogy ilyen nyitott és különleges erőkkel, energiákkal teli közegben fejleszthettük magunkat.

Hiánypótló és egyedülálló képzési élményben volt részem. Köszönöm 🙂

Lekk Mónika

Mit adott nekem, hogy Nagykövet lehettem?

Kimerem mondani, hogy új barátaim lettek, akik minden egyes alkalommal, segítenek, fogjuk egymás kezét, és együtt haladunk egy közös úton, amit mi együtt választottunk. Közös vizíónk van! Nem olyan vízió, mint a legtöbb multi cégeknek, hogy valamilyen magasabb eredményt kell nyújtanunk jövőre. Mi víziónk, hogy több gyermeket lássunk mosolyogni, és nem a tankönyv felett görnyedni, eszközöket használva, amik a napi rutinjuk része lesz. Alkotnak, nevetnek és tanulnak. Ezt szeretnénk együtt minél több gyermekhez eljuttatni. Ez a közös célunk.

Enikő biztosítja számunkra azt az ítéletes mentes közeget, hogy egymást segítve haladjunk ezen az úton, és ne megítélve. Összetartva, egymást támogatva, egymás sikerének örülve. Emellett egy önismereti úton haladunk, jobban megismerve önmagunkat, a korlátainkat, és folyamatosan arra törekszünk, hogy kihozzuk magunkból a maximumot. Ránézünk a gyengeségeinkre, és fejlesztjük a képességeinket, hogy a gyerekeknek úgy adjuk át a tudásunkat, hogy élvezzük mi és ők is a közös munkát.

Czeczulics Mónika

A lehető legjobb döntés volt, hogy jelentkeztem Enikő Önbizalombomba Nagykövet tréner képzésére.

Sok tanfolyamon voltam már, de ehhez foghatóval még sose találkoztam. Rengeteg tudás birtokába kerültem a képzés alatt.

Enikő támogatása, és biztatása új erőt ébresztett fel bennem!Emellett egy szuper közöséghez tartozhatok, és ez számomra egy igazi ajándék! ❤

Molnár-Kovács Barbara

Eniko kepezese alatt nemcsak Nagykovetekke valtunk. Olyan fejlodesen mentunk keresztul, ami altal az eletunk egy uj szakaszba lepett. Az a korultekintes,ahogyan a jelentkezok kozul valaszt, garancia arra, hogy egy csodas utazason vehet reszt,aki belevag.

Érmezei Viktória

Hogyan lehetsz Önbizalombomba Nagykövet?

 

A tréningen való részvétel előképzettséghez kötött!

Csak akkor jelentkezz kérlek, ha

 • van már tanári, tanítói vagy más rokonszakmákból diplomád,
 • akkreditált helyről szereztél coach, vagy tréneri végzettséget,
 • van bármi olyan végzettséged, ami feljogosít arra, hogy gyerekeket oktathatsz, gyerekkel foglalkozhatsz,
 • van végzettséged valamilyen segítő szakmából.

Kérlek, ha nem rendelkezel ezek közül egyikkel sem, akkor kérlek ne jelentkezz, ilyen esetben nem áll módomban engedélyezni a részvételt. Ez a program arról fog szólni, hogy egy magas minőségű tudást biztosítsunk a gyerekeknek, és ezt megfelelő szakmai előképzettség nélkül nem lehetséges.

1. lépés: Jelentkezés

A jelentkezés 2 lépésben fog történni.

1) Írj magadról egy személyes bemutatkozást, amit fényképpel is láss el. Ennek a tartalmát rád bízom, írd le, hogy miért szeretnél Önbizalombomba Nagykövet lenni. Legyen benne mindaz, amit úgy érzel, hasznos lenne tudnom rólad a kiválasztás során.

Mint látod, nem szokványos módon keresem a Nagyköveteket, ezért nem csak az iskoláidra, diplomáidra, előző munkahelyeidre, vagy a jelenlegi vállalkozásodra vagyok kíváncsi.

Engem elsősorban az érdekel, hogy milyen ember vagy, miket szeretsz, hogyan gondolkodsz, mik a céljaid, mik motiválnak, milyen szakmai tapasztalatod van stb. Inkább erre helyezd a hangsúlyt a bemutatkozásban.

Előny, ha ezt videó formájában teszed meg, de nem elvárás. Nem profi videót várok, egy okostelefonnal felvett egyszerű videó is tökéletesen megteszi. Nem a technikai része érdekel, hanem a tartalma.

A Személyes bemutatkozásodat küldd el nekem az onbizalombomba.nagykovet@gmail.com e-mail címre.

2.) A bemutatkozásod megérkezése után fel fogom venni veled a kapcsolatot és egy videóinterjú keretén belül felmérem tudunk-e együtt dolgozni a Nagykövetté válásodon.

3. lépés: Vizsga

Ahhoz, hogy Önbizalombomba Nagykövet lehess sikeres vizsgát kell tenned a tréning végén.

A vizsga egy témaspecifikus önreflexiós naplóból fog állni, amit folyamatosan vezetsz a tréning során és a vizsgatanításból.

A sikeres vizsga után megkapod a jogosítványt arra, hogy 2×15 alkalmas Önbizalombomba workshopokat, valamint nyári táborokat tarthass a saját városodban gyerekeknek.

2. lépés: Önbizalombomba Nagykövet Felkészítő Tréning I.

A sikeres jelentkezést követi a témaspecifikus felkészítő tréning.

A módszer oktatását a trénerképzés keretében csak nálam sajátíthatod el. Ezen a tréningen megkapsz minden segítséget és tudást, hogy képessé válj arra, hogy a tréning végeztével oktathasd a saját városodban a programot.

Az Önbizalombomba Nagykövet tréning azon felül, hogy biztosítja számodra a megfelelő szakmai tudást és felkészültséget, egy önismereti tréning is lesz a számodra. Az összes témát és feladatot a gyakorlatba is át fogjuk ültetni, te magad is végig fogsz menni a folyamaton. Az élményalapú és gyakorlatba ültetett tudásban hiszek.

Mit tartalmaz a tréning?

 1. 8 tréningnapot (online). Az elmúlt hónapok online térbe kényszerített tanfolyamai során értettem meg, hogy mekkora lehetőség van az online oktatásban. Ezért átalakítottam a koncepciót, így élhetsz bárhol az országban, vagy a világban, az otthonod kényelméből tudsz részt venni a képzésen. Így az utazásra és szállásra sem kell költened.

Nem lesz másra szükséged, mint internetkapcsolatra, egy webkamerás számítógépre/okostelefonra/tabletre és egy olyan helyiségre, ahol nyugodtan tudsz figyelni, tanulni és a gyakorlatokat elvégezni.

Időpontok: Szombatonként 9-től 16 óráig leszünk. Ha véletlenül 1-2 alkalmon nem tudsz reszt venni, semmi gond, fel lesznek véve a videóhívások, vissza tudod majd nézni őket, a feladatokat utólag pótolod és az egyéni konzultáción mindent részletesen átbeszélünk.

2) 5 alkalmas 90 perces egyéni konzultációt.

3) 20 alkalmas 120 perces mentorálást.

1. lépés: Jelentkezés

A jelentkezés 2 lépésben fog történni.

1) Írj magadról egy személyes bemutatkozást, amit fényképpel is láss el. Ennek a tartalmát rád bízom, írd le, hogy miért szeretnél Önbizalombomba Nagykövet lenni. Legyen benne mindaz, amit úgy érzel, hasznos lenne tudnom rólad a kiválasztás során.

Mint látod, nem szokványos módon keresem a Nagyköveteket, ezért nem csak az iskoláidra, diplomáidra, előző munkahelyeidre, vagy a jelenlegi vállalkozásodra vagyok kíváncsi.

Engem elsősorban az érdekel, hogy milyen ember vagy, miket szeretsz, hogyan gondolkodsz, mik a céljaid, mik motiválnak, milyen szakmai tapasztalatod van stb. Inkább erre helyezd a hangsúlyt a bemutatkozásban.

Előny, ha ezt videó formájában teszed meg, de nem elvárás. Nem profi videót várok, egy okostelefonnal felvett egyszerű videó is tökéletesen megteszi. Nem a technikai része érdekel, hanem a tartalma.

A Személyes bemutatkozásodat küldd el nekem az onbizalombomba.nagykovet@gmail.com e-mail címre.

2.) A bemutatkozásod megérkezése után fel fogom venni veled a kapcsolatot és egy videóinterjú keretén belül felmérem tudunk-e együtt dolgozni a Nagykövetté válásodon.

2. lépés: Önbizalombomba Nagykövet Felkészítő Tréning I.

A sikeres jelentkezést követi a témaspecifikus felkészítő tréning.

A módszer oktatását a trénerképzés keretében csak nálam sajátíthatod el. Ezen a tréningen megkapsz minden segítséget és tudást, hogy képessé válj arra, hogy a tréning végeztével oktathasd a saját városodban a programot.

Az Önbizalombomba Nagykövet tréning azon felül, hogy biztosítja számodra a megfelelő szakmai tudást és felkészültséget, egy önismereti tréning is lesz a számodra. Az összes témát és feladatot a gyakorlatba is át fogjuk ültetni, te magad is végig fogsz menni a folyamaton. Az élményalapú és gyakorlatba ültetett tudásban hiszek.

Mit tartalmaz a tréning?

 1. 8 tréningnapot (online). Az elmúlt hónapok online térbe kényszerített tanfolyamai során értettem meg, hogy mekkora lehetőség van az online oktatásban. Ezért átalakítottam a koncepciót, így élhetsz bárhol az országban, vagy a világban, az otthonod kényelméből tudsz részt venni a képzésen. Így az utazásra és szállásra sem kell költened.

Nem lesz másra szükséged, mint internetkapcsolatra, egy webkamerás számítógépre/okostelefonra/tabletre és egy olyan helyiségre, ahol nyugodtan tudsz figyelni, tanulni és a gyakorlatokat elvégezni.

Időpontok: Szombatonként 9-től 16 óráig leszünk. Ha véletlenül 1-2 alkalmon nem tudsz reszt venni, semmi gond, fel lesznek véve a videóhívások, vissza tudod majd nézni őket, a feladatokat utólag pótolod és az egyéni konzultáción mindent részletesen átbeszélünk.

2) 5 alkalmas 90 perces egyéni konzultációt.

3) 20 alkalmas 120 perces mentorálást.

3. lépés: Vizsga

Ahhoz, hogy Önbizalombomba Nagykövet lehess sikeres vizsgát kell tenned a tréning végén.

A vizsga egy témaspecifikus önreflexiós naplóból fog állni, amit folyamatosan vezetsz a tréning során és a vizsgatanításból.

A sikeres vizsga után megkapod a jogosítványt arra, hogy 3×5 alkalmas Önbizalombomba workshopokat tarthass a saját városodban gyerekeknek.

Mekkora létszámmal indul a csoport?

Maximum  8 főt tudok fogadni a csoportba.

Miként működünk együtt a felkészítő tréning végeztével?

A képzés végén együttműködést szabályozó, és névhasználati szerződést kötünk a sikeres vizsgát tett Nagykövettel.

A működési idejére az Önbizalombomba Nagykövet licence díjat köteles fizetni a Központ részére. A Nagykövet bármikor átmenetileg beszüntetheti a tevékenységét. Ha nem tart foglalkozásokat, nem kell licence díjat fizetni.

Az oktatásban résztvevő tréner webes felszínt és marketing segítséget kap a Központtól a tanfolyamainak szervezésére. Emellett a Központ Szupervízióval is támogatja a végzett Nagyköveteket, hogy biztosítsa a szakmai kompetencia növelését, a kooperáció és a hatékonyság fejlesztését.

A Nagykövet tanúsítványt kap a trénerképzés elvégzéséről, és felkerül a végzett trénerek listájára, amit az enkepem.com oldalon teszünk közzé fényképes bemutatkozással.

Az Önbizalombomba Nagykövetek részére évente egyszer,augusztus hónapban szakmai továbbképzést biztosítok. Az Önbizalombomba Nagykövet oktatóknak előírás a módszertani újdonságok követése, azok beillesztése az oktatott anyagba, hogy az azonos név alatt oktatott tartalom azonos legyen.

Kérlek őszintén gondold át a fentebb olvasottak tudatában, hogy

 alkalmas vagy-e Önbizalombomba Nagykövetnek!

Rendelkezel a következő képességekkel?

Önállónak és talpraesettnek tartod magad?

 Fejlett a kommunikációs és problémamegoldó képességed? Érthetően, szívesen kommunikálsz, könnyen megnyílnak neked az emberek?

 Örömmel segítesz másoknak, empatikus vagy? A dicséreten alapuló nevelést preferálod, szeretettel és elfogadással fordulsz a gyerekek és a környezeted felé?

 Hiteles embernek tartod magad?

 Nyitott és pozitív gondolkodású embernek tartod magad?

 Magas érzelmi intelligenciával, és magas önismerettel rendelkezel?

 Felelősséget vállalsz az életedért? Képes vagy céljaidért erőfeszítéseket hozni?

 Szívesen tanulsz újat, és erre tudsz időt is szánni? Önmagad fejlődését fontosnak tartod?

 Lelkes és motivált vagy? Motivált vagy üzletileg is együttműködni?

A Tréning Ára

Részletfizetés esetén az előleg befizetése után:

3 X 93 200 Ft
 • Előleg: 69 900 Ft

Egyösszegű fizetés estén

289 000 Ft
 • Ebből az előleg: 69 900 Ft

Alkalmak időpontjai:

A tréning kezdete: 2022. június 25 – 26.

Július 2.

Július 23.

Július 30.

Augusztus 13.

Augusztus 27-28.

Ha hívást érzel, hogy megszépítsük a gyerekek életét, szeretettel várom a jelentkezésedet.

Amennyiben szeretnél csatlakozni, kérlek töltsd ki a regisztrációs űrlapot.