Szeretettel üdvözöllek!

Az én nevem Bakó-Szikszai Enikő 

 4 diplomát szereztem a szakterületem különböző ágaiban. 

Tanári diplomámat 2010-ben Szombathelyen szereztem meg rajz szakon a Nyugat Magyarországi Egyetemen. Mindig fontosnak tartottam a széles körű szakmai tudást, a hitelességet, ezért tovább folytattam a tanulmányaimat. A NYME mesterképzésén 2012-ben egyetemi szintű tanári diplomát szereztem rajz vizuális kultúra szakon. A következő évben a győri  Nyugat Magyarországi Egyetemen pedagógiai terapeuta pedagógus szakvizsgát tettem le , ahol művészetterápiát tanultam,  az  ELTE média szakán pedig másoddiplomát szereztem. 

Küldetésem: 

Mindenki röhögött az öltözködési stílusomon, de ebben rejlett a sikerem titka. Más voltam. 

/Coco Chanel/ 

Ez az idézetet jó pár éve már, hogy az egyik kedvencem lett. Nem a divat, öltözködés miatt, hanem a mögöttes tartalma és az utolsó két szó miatt. “Más voltam!” 

Milyen rövid és lényegre törő, de mégis oly kevesen merik élni. Ezért lett az a küldetésem fókuszában, hogy művészet, az önismeret és a tudásom által minél több gyerkőc életébe olyan lehetőségeket és tudást biztosítsak, ami támogatja a személyes fejlődésüket, erősíti önbizalmukat, belső önbecsülésüket, hogy merjék felvállalni az egyediségüket, a másságukat, hogy merjék megmutatni magukat a világnak. 

Az elmúlt években több, mint 1500 tanítványom volt már. Megfigyeltem ezeken a gyerekeken, hogy több, mint a 90%-uknak gondja van az önbizalmával, a belső önbecsülésével. 

Elgondolkodtatott és nagyon elszomorít ez az arány. Elszomorít, mert látom ezeket a gyerekeket, hogy elképesztően sok csoda rejlik bennük, de hiába szeretnék, nem tudják kibontakoztatni egyedül, segítség nélkül. 

Olyanok nekem ők, mint a bábjukba beleragadt pillangók. Életfeladatomnak érzem, hogy segítsek ezeknek a gyönyörűséges pillangóknak a világra jönni! 

Hiszek abban, hogy mindenkiben megvan az a képesség, hogy kihozza magából mindazt a lehetőséget, ami benne rejlik. Ehhez egy jó eszköz az önismereti művészetoktatás. Véleményem szerint minél korábban kezdődik az önismeret fejlesztése valaki életében, annál sikeresebb, boldogabb, elégedettebb életet tud majd élni, annál nagyobb mértékben ki tud teljesedni az élete különböző területein. 

Ebben szeretnék hozzájárulás lenni, hogy akik engem választanak mentoruknak, vezetőjüknek rátaláljanak belső erejükre, ezáltal megerősödjön a belső hitük önmagukban és abban, hogy mi mindenre képesek! 

Vissza a főoldalra